El Quim

quim

Voldria, des d’aquestes breus línies, explicar-vos cóm un dia d’agost de 1.987 vaig instal.lar-me a La Boqueria. Vaig comprar un petit bar de només 3 metres de barra i 5 tamborets. Estava mig amagat, a la part oposada de l’entrada principal. No era el millor lloc del mercat però tenia totes les ganes i il.lusions del món. Els primers díes em semblava un mercat inmens, molt impressionant. Tant, que tenia vertígen només pensar que jo formaria part d’aquest paradís de productes d’alimentació. Era i és, un petit poble dins de la gran ciutat. Els primers 4 anys van ser de lluita i treball duríssim per guanyar clientela, fer-te conèixer i mantenir sempre el nivell de servei i atenció que encara ara, m’autoexigeixo diàriament.

Passat aquest temps, la Direcció del mercat em van comunicar que per unes obres de reforna al mercat, em traslladava al passadís nº 5 i a les parades 525-526….Millor ubicació!!!!! però els mateixos 3 metres de barra i 5 tamborets. Aquest trasllat no va fer possible una ampliació del negoci però sí que em va obrir la ment a que en un futur no molt llunyà, volia disposar d’una ubicació més gran. Només 5 tamborets, servint esmorzars des de les 7 del matí i més de 100 dinars en dies punta de feina on la gent va amunt i avall. Són els Nadals de 1.991.

En aquesta petita barra oferia les meves creacions culinàries, sempre amb producte de mercat i amb la voluntat que un esmorzar o dinar fós un dels petits plaers del dia per cadascun dels meus clients. Així ho anava reconeixent cada vegada més gent fins que a la tardor del 2.000 em fan saber que el mercat tindrà una nova remodelació. Aquesta és la meva,vaig pensar. A pocs metres d’on estava, tenia la possibilitat d’agafar un nou bar, un nou Quim de la Boqueria, amb 16 metres de barra i fins a 18 tamborets !!!!! El meu somni. El tenia a l’abast i era la persona més feliç del món. Era la meva oportunitat i la vaig voler aprofitar. Agafar el repte d’aquesta nova etapa, l’oportunitat de fer el salt i engegar l’aventura de cuinar per més gent i poder compartir més plats, més creacions. I al 2.010 vaig inaugurar ”El Petit Quim” just al costat del “El Quim de la Boqueria”, amb 5 tamborets més.

Avui segueixo igual de feliç que fa 9 anys, igual que fa 22 anys. I és perquè en aquests anys, he tingut el privilegi d’atendre a gent de tot el món. Des del barceloní més proper al visitant més llunyà. Des del client anònim als més prestigiosos cuiners. El meu modest local vull que sigui per sempre el lloc de trobada de tot tipus de cultures i gustos però amb una única devoció: la gastronomia. On poder tastar l’autèntica cuina de mercat, del Mercat de La Boqueria. Ella ha estat la mare del “QUIM DE LA BOQUERIA” i amb la feina del dia a dia vull tornar-li tot el que m’ha donat.

Gràcies per fer-ho possible a tots els que heu estat i sóu clients/amics d’ “EL QUIM DE LA BOQUERIA”. I als que encara no em coneixeu, us proposo que proveu l’experiència que és “L’art de menjar en un tamboret”. Us espero. Ja sabeu on trobar-me.

Fins ben aviat,

QUIM