La Senyora de La Rambla

ilus_boq

 

El mercat de la Boqueria és fill d’una història que es remunta a l’Edat Medieval.

La notícia més antiga que coneixem, la trobem al 1217. En aquell temps la Rambla era riera envoltada per una muralla, i en aquest lloc, “un respresentant del rei, concedí a un particular la propietat d’un mostrador per a trinxar carn de ”boc”, d’aquí el nom de Boqueria.

Fa més de 160 anys, que aquests primers comerciant, es traslladaren a l’antic convent de Sant Josep, formant el que és ara, “el mercat de la Boqueria”.

La col·locació de la primera pedra va tenir lloc el dia de Sant Josep de l’any 1840, i fou acompanyada d’un ritual mol eloqüent, una onça d’or, així com diferents monedes d’or varen ser dipositades sota aquesta primera pedra, com a símbol de la riquesa que aquest futur mercat havia de produir.

A l’any 1871, els quinqués de gas reemplaçaren les espelmes, i, a final de segle arribà l’electricitat.

Encara a l’aire lliure, al 1914, la Maquinista Terrestre i Marítima, va construir el sostre metàl·lic que actualment podem admirar.

Amb una superfície de 13.631m2, la Boqueria és el mercat mes gran d’Espanya. La nostra situacío privilegiada, tenint com a vestíbul l’immens ram de flors que és la Rambla, ens ha convertit durant molts anys en l’edifici més visitat de Barcelona.

Deixa’t seduir per la Boqueria, deixa que t’enamorin els seus carrers desabors inèdits, el mosaic de colors de les seves fruites exòtiques, el missatge aromàtic de les maduixes o la severa olor de la pesca salada, el brau acabat de matar, la joieria del Mediterrani amb el seu gran aparador de peixos de plata…

Com algú va dir una vegada… si l’unicorn existís, es vendria aquí…

Solar Link